Hèctor Ramos, candidat a l’alcaldia de Borriol: “farem valdre el llegat patrimonial del cabal del riu de Borriol, tant a nivell botànic com cultural”

L’alcaldable de Compromís per Borriol, Hèctor Ramos, anuncia que se crearà una ruta botànica, patrimonial i esportiva de la Joquera. “Dissenyarem una ruta pluridisciplinària en la qual es farà valdre el llegat patrimonial del cabal del riu de Borriol, tant a nivell botànic com cultural”, explica.

Priscila Pauner, candidata número 2 en la llista municipal, defensa: “s’atendrà de manera particular que aquesta ruta puga ser duta a terme per escolars, per tal d’inculcar-los l’estima per la preservació del medi ambient”, i també, “senyalitzarem la ruta per fomentar l’esport familiar i per tal de disposar d’un itinerari de salut on es duguen a terme hàbits saludables de vida”, explica Pauner.

A la ruta de la Joquera s’instal·laran panells amb el ric patrimoni cultural del trajecte: el poblat ibèric de les Forques, la Torreta, l’Alqueria, el Molí, les sénies, les basses, les pintures rupestres, entre d’altres. “La importància de la flora i fauna d’un riu Mediterrani com el nostre es mostrarà en panells didàctics per tal que les persones que facen la ruta puguen aprendre del seu entorn”, assenyala Ramos. “Desde Compromís per Borriol apostem por protegir y fer valdre el nostre entorn i el nostre patrimoni cultural”, conclou.