Cultura reconeix la Col·lecció Museogràfica Permanent Municipal de Borriol com a Museu, concretament com a Museu d’Història de Borriol (MUHBO) segons es publica al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana <http://www.dogv.gva.es/datos/2019/04/12/pdf/2019_3001.pdf>.

Es tracta d’un fons museogràfic de contingut molt divers, presentant una gran heterogeneïtat tant pel que fa a la temàtica, la cronologia i la tipologia dels materials. És la procedència de les peces allò que dóna coherència i personalitat a la col·lecció.

El fons compta amb troballes de molta importància com un mil·liari romà de la via augusta, que és la peça més singular; i els socarrats moriscos, amb inscripcions en àrab, també peces úniques en el context patrimonial valencià.

Al museu s’estableix un recorregut per àrees temàtiques que seguint el model històric narra la història de Borriol des de la prehistòria fins a l’actualitat.

D’acord amb els materials conservats al fons, el projecte museogràfic es divideix en tres plantes temàtiques diferenciades: Arqueologia en la planta baixa, Història en la primera planta i Etnologia en la planta segona.

En la secció dedicada a Etnologia es pretén desenvolupar tota l’exposició de ferramentes i utillatges emprats pels pedrapiquers i pels paredadors borriolencs, i es té previst posar-la en marxa a finals de 2019. Serà un espai molt important i de referència museística perquè inclourà peces úniques pel que fa a la pedra en sec.