Simó Francisco, regidor d’urbanisme i urbanitzacions a l’Ajuntament de Borriol celebra que “s’avança en la regularització de la urbanització”

L’Ajuntament de Borriol ha redactat un nou projecte per finalitzar la Urbanització de l’Abeller. Ara el document ha de ser informat, exposat al públic i, finalment, aprovat per poder continuar amb el projecte de reparcel·lació o aprovació de quotes, que permetrà, entre d’altres, l’inici de les obres per finalitzar la urbanització i la concessió de noves llicències d’obra, donant  solució a una situació que s’allarga ja més de tres dècades.

Simó Francisco, regidor d’Urbanisme i Urbanitzacions a l’Ajuntament de Borriol, celebra que “amb aquest projecte s’avança en la regularització de la urbanització de l’Abeller i de l’urbanisme local en general, especialment el de les urbanitzacions, on calen decisions valentes i urgents com aquesta”.

El projecte per acabar d’urbanitzar l’Abeller es va iniciar el 2005 quan un grup de veïns es va constituir en Agrupació d’Interès Urbanístic per tramitar per Gestió Indirecta el desenvolupament de la urbanització. Tanmateix, el programa no es va concloure mai en vèncer els terminis establerts en les basses de programació.

Davant del bloqueig, l’actual equip de govern es va comprometre a desbloquejar la situació, assumint la urbanització de l’àmbit de l’Abeller per Gestió Directa, encarregant un nou projecte per finalitzar la urbanització a  l’empresa local CAREC. “S’ha treballat molt per posar una solució a aquesta situació”, defensa Silverio Tena, alcalde de Borriol.