L’àrea d’Agricultura de l’Ajuntament de Borriol ha creat un inventari de jardins i zones verdes per valorar el cost real del seu manteniment

El regidor de Medi Ambient i Agricultura, i Urbanisme a l’Ajuntament de Borriol, Simó Francisco, ha explicat al Ple Ordinari del mes de desembre els objectius assolits quant als jardins municipals. “S’està fent un gran treball i esforç per part de tots per intentar ficar al dia els jardins, i és que la situació econòmica en la que va deixar el poble l’anterior equip de govern, ho complica tot”, ha remarcat.

Simó Francisco ha recordat als regidors de Veïns de Borriol que, durant el temps que han gestionat els jardins i l’àrea de contractació, “han sigut incapaços d’ordenar la jardineria municipal, seguint amb contractes menors, que a poc a poc han anat empitjorant l’estat dels jardins. I això no ho dic jo, sinó informe de seguiment del servei que ha fet l’empresa concessionària”. A més a més, ha assenyalat que els mateixos volien licitar un contracte similar a l’actual amb un cost de més del doble. “Davant dels 65 mil € anuals que actualment ens costa el servei de jardineria, estaven disposats a pagar 133 mil € anuals”, ha matisat.

La primera feina realitzada des de l’àrea de Medi Ambient i Agricultura ha sigut la creació d’un inventari de jardins, donat que l’Ajuntament de Borriol sols comptava amb una relació de zones verdes. “L’inventari és necessari per valorar correctament el cost real del servei”, ha assenyalat Simó Francisco.

A més a més, ha indicat que, durant aquest Govern, s’han fet inversions per millorar l’eficiència del servei i l’estat dels jardins, com per exemple la instal·lació del reg per aspersió a les piscines municipals. Dins del nou contracte també s’han inclós treballs de manteniment en el camp de futbol del Palmar, represos després d’anys sense cap classe de manteniment municipal. “El que em pareix més important és que ara tenim personal capacitat, format, competent i amb competències, i mitjans propis”, ha volgut remarcar.