Compromís per Borriol presentarà una moció de confiança el proper 28 de febrer

COMPROMÍS PER BORRIOL PRESENTARÀ UNA MOCIÓ DE CONFIANÇA EL PROPER 28 DE FEBRER

Compromís per Borriol presentarà una moció de confiança lligada a l’aprovació dels pressupostos al plenari del proper dimarts 28 de febrer, ja que l’Ajuntament de Borriol porta ja 3 anys sense pressupostos, el que ha generat una situació de bloqueig insostenible.

El passat mes de novembre de 2016, l’equip de govern va presentar els nous pressupostos adaptats a les noves necessitats que s’han anat generant, com és el cas de contractacions caducades, serveis bàsics de primera necessitat que no es poden cobrir, partides pressupostàries bloquejades que no poden ser executades i nombroses disfuncions generades per la situació de col·lapse originada. Aquests són els segons pressupostos que elabora l’equip de govern, els primers no van arribar a ser presentats degut a la fallida del pacte de govern amb Veïns de Borriol.

A pesar del deute de més de 3,3 milions d’euros que ens va deixar el PP, en poc més d’any i mig hem sigut capaços de reduir-lo en un 23,5% i en l’actualitat hem retallat dràsticament l’aportació del préstec que es deu als bancs per la mala gestió anterior i per la situació de ruïna total de les arques municipals. Aquesta reducció important del deute s’ha produït a pesar del boicot continu dels grups de l’oposició a l’aprovació d’un pressupost nou que permeta descongestionar la situació de pagament a proveïdors i a serveis mínims.

L’actual equip de govern pren aquesta valenta decisió perquè avantposa els interessos de Borriol, per davant del càrrec i de la situació personal, ja que el poble durant aquests darrers tres anys ha evolucionat i té uns nous reptes que aquests pressupostos desfasats i obsolets no solucionen.

Cal recordar que aquests foren aprovats l’any 2014 i s’han prorrogant successivament durant els tres darrers anys. Aquesta situació de paràlisi econòmica de l’Ajuntament de Borriol no pot mantindre’s per més temps, és primordial un desbloqueig urgent per poder fer front a les necessitats actuals; moltes subvencions i ajudes s’han deixat perdre per no poder-se fer càrrec pressupostàriament l’Ajuntament, així com molts projectes que hagueren permés el progrés de la societat borriolenca.

Els dos anys de legislatura de Compromís al capdavant de l’Ajuntament de Borriol s’han caracteritzat pel sanejament dels comptes anteriors i per la consecució de molts projectes encetats durant el primer any i que ja ens vam fixar en el programa electoral amb el qual ens vam presentar. Han estat molt els avanços aconseguits en el terreny social, educatiu, econòmic i cultural, i la ciutadania de Borriol ha valorat molt positivament aquest canvi en les maneres de fer política, perquè ens hem preocupat per dotar de més serveis el nostre poble.

Compromís per Borriol ha començat el 2017 amb els deures fets i amb la reducció de deute més important de les últimes dècades i augmentant les ajudes i les dotacions als serveis assistencials bàsics, educatius, culturals i d’infraestructures més fonamentals. Amb tan sols uns mesos s’han impulsat i consolidat actuacions molt rellevants com l’Escola d’Adults, el Museu Municipal, l’Arxiu Administratiu i Històric, la contractació de desocupats municipals, la programació de la XXX Festa d’Escoles Valencianes a Borriol, l’Agenda Cultural i Esportiva, el servei tecnològic de bans diaris, emergències, incidències, actes, notícies i comunicacions urgents, l’eliminació de barreres per a gent amb mobilitat reduïda, manteniment i recuperació d’espais naturals i camins emblemàtics del terme, regulació d’urbanitzacions, impuls del Pla General d’Ordenació Urbana, adequació i legalització d’instal·lacions municipals i zones verdes, entre molts aspectes.

Seguirem treballant per les borriolenques i pels borriolencs.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *