Compromís denuncia que PP i VdeB bloquegen la contractació de l’equip social per al municipi i tracten d’impedir les ajudes del Consell a Serveis Socials

Tena titlla d’“indecent i mesquí” que “el PP i Veïns impedisquen que el poble compte amb personal per valorar i tramitar la dependència, atendre assumptes com la violència de gènere o l’atenció a menors o famílies amb problemes”.

La portaveu adjunta de Compromís en els Corts, Mònica Àlvaro, titlla de “vergonya que el PP prioritze els seus interessos partidistes a les necessitats de dependents i col·lectives en risc social”

“El PP i Veïns han traspassat la línia de la decència política en el seu sistemàtic intent de bloquejar a l’Ajuntament de Borriol”. Així ho ha manifestat l’alcalde de la localitat qui ha qualificat  d’“absolutament indecent i injustificable políticament la decisió de Veïns i del PP de bloquejar aquesta mateixa setmana la contractació de treballadors socials, psicòlegs, pedagogs, educadors i administratius, així com les ajudes del Consell amb els quals el Govern del Botànic pretén dotar municipis com Borriol d’un complet equip social de base per a atendre les necessitats dels més desfavorits del poble, dels dependents…”. Tena ha afegit que “la ciutadania de Borriol ha de saber que PP i Veïns, que quan van governar van deixar a la població en una taxa de deute que duplicava ala mitjana de la província, ara impedeixen que els dependents, els menors amb problemes, les dones víctimes de violència o els majors amb problemes del municipi puguen explicar en l’Ajuntament d’un equip complet de Serveis Socials per a atendre’ls. És indecent i rastrer, i no hi ha argument polític que puga justificar aquesta barbaritat”.

En aquest sentit, la Diputada autonòmica de Compromís, Mònica Àlvaro, ha detallat que “el Consell del Botànic, com a objectiu estratègic, ha decidit reforçar l’atenció social i a més acostar-la a la ciutadania a través dels Ajuntaments, com l’administració més propera. Per açò, ha establit nombroses ajudes per a poder contractar equips socials en els Ajuntaments. El bloqueig d’aquesta setmana de l’oposició a Borriol a la declaració de serveis essencials per als serveis socials impedeix la contractació de treballadors socials, psicòlegs, educadors, administratius i pedagogs i suposa el bloqueig d’unes ajudes que passaven de 36.000 euros a quasi 100.000 euros en el cas de Borriol. És totalment injustificable”.

Tena ha manifestat que “no anem a permetre que la injustificable i irresponsable decisió del diputat Pauner i del senyor Carballeria deixe en la cuneta a majors, famílies desfavorides, menors amb problemes, depenents…”. Per açò, ha afegit que “malgrat el bloqueig de PP i Veïns en el ple del dimarts, des de Compromís i des del govern de progrés anem a treballar per a millorar els serveis socials del municipi, per a rebre les ajudes per als més necessitats. Anem a consultar als serveis tècnics de l’Ajuntament per a veure si podem decretar la declaració de servei essencial dels serveis socials a través de Junta de Govern o a través d’un decret”, diu Tena.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *