El municipi de Borriol està d’enhorabona perquè per primera vegada en la història comptarà amb un Centre Públic de Formació de Persones Adultes reglat, que dependrà orgànicament del CPFPA Germà Colon de Castelló. Gràcies als esforços i el treball constant durant este últim any de l’alcalde de Compromís per Borriol, Silverio Tena, i de la regidora d’Educació, María José Pallarés, este somni serà una realitat a partir del mes de setembre de 2016.

Amb aquesta bona notícia per a tots els borriolencs i totes les borriolenques, es posa de manifest l’aposta decidida per l’educació de Compromís per Borriol, ja que això permetrà tindre dos centres educatius al poble per primera vegada en tota la democràcia, juntament amb el CEIP l’Hereu.

El passat 23 de juny, Jaume Fullana, Director General de Política Educativa del gabinet del conseller Vicent Marzà, va fer pública aquesta resolució a l’actual Ajuntament de Borriol, agraint la implicació d’una corporació que ha apostat de manera ferma per l’educació.

Els més beneficiats d’aquesta mesura seran tots els borriolencs i les borriolenques majors d’edat que, per circumstàncies de la vida, no han pogut obtindre el graduat en ESO. Així mateix, s’ampliarà l’oferta als cursos de preparació de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, els cursos d’alfabetització de persones analfabetes o procedents d’altres cultures, així com tot un seguit de formació educativa complementària a disposició de la ciutadania.

L’acollida que va tindre l’escola d’adults del present curs escolar va desbordar totes les expectatives, amb més de 120 assistents als cursos programats. A més a més, van haver matrícules de nombroses persones procedents de les urbanitzacions de Borriol, del casc urbà i d’altres pobles de la rodalia geogràfica, com la Pobla Tornesa i Cabanes, que no compten amb centres d’adults.

La regidora d’educació, María José Pallarés, després d’aquesta magnífica notícia, convida a tots els veïns i veïnes del municipi que es matriculen per al nou curs que començarà a les darreries de setembre perquè “l’educació és fonamental per tal que les persones pensen lliurement per si soles i puguen fer realitat els seus somnis d’aprendre coses de manera constant al llarg de la vida”.